Çelebi'deki HES TBMM'de

Çelebi

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, partisinin milletvekilleri ve bir grup vatandaş ile Kırıkkale`deki Hes inşaatına tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLLERİ DESTEK VERDİ

Özkan, CHP`li milletvekilleri İlhan Demiröz, Selahattin Karaahmetoğlu, Doğan Şafak, Kamer Genç, Levent Gök ve Melda Onur ile ilçelerine yapılan Hes`i protesto etmek için Kırıkkale`nin Çelebi İlçesi`nden gelen bir grup vatandaş ile TBMM Ana Bina Basın kapısı önünde basın toplantısı düzenledi. 

5 KÖYÜN ARAZİSİNİ KAPSIYOR

Kızılırmak üzerine yapılacak Hes nedeniyle 5 köyün verimli tarım arazilerini kaybettiğini anlatan Özkan, "Toprak koruma kanununu yaptık. Mülkünü dahi satamıyorsun. Ancak bu vatandaşlarımızın toprakları Hes adı altında ellerinden alınıyor. Elbette enerjiye ihtiyacımız var ama toprağa ve üretime de ihtiyacı var" dedi. Özkan, bölgede son derece kaliteli Mısır üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, tarım arazisinin Hes nedeniyle kullanılamamasının ekonomik açıdan büyük bir kayıp olduğuna işaret etti.  

SÖZ KONUSU ARAZİDE TARIM YAPILAMIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise HES yapımı nedeniyle 25 kilometrelik bir alanda tarım ve hayvancılık yapılamadığını, bölgede yaşayanların mağdur edildiğini ifade ederek, bu duruma tepki gösteren vatandaşların güvenlik güçlerince engellendiğini, haklarını arayamaz hale getirildiklerini savundu. Protestoya katılan vatandaşlar da söz alarak içinde bulundukları durumu ve tepkilerini dile getirilerek, Hes yapımının biran önce durdurulmasını istediler.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ